Loimijoen Kuntapalveluiden ateriapalvelut osallistuu hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä.
Teemaviikko järjestetään viikolla 37.
Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa ja vuositasolla noin 25 miljoonaa euroa. (https://havikkiviikko.fi/)
Teemaviikon toteutus
Ateriapalvelut tulee hävikkiviikon aikana punnitsemaan joka päivä lounaalla syntyneen lautasjätteen määrän (ruoka jotka asiakkaat ovat ottaneet lautaselle ja jättäneet syömättä).
Päivittäinen tulos tullaan kertomaan koko toimipisteen yhteismääränä sekä asiakasta kohden muodostuneena lautasjätteen määränä.
Teemme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen, Etelä-Hämeen Marttojen ja LHJ:n kanssa.
Ennalta sovituista kohteista löytyy LHJ:n lajittelulaatikosto ja sekä Marttojen toteuttamia hävikkiin liittyviä toimintapisteitä.
Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!