Ajankohtaista

Hävikkiviikon arvonta suoritettu

Arvonnassa voittivat Eemi 5 lk, Eetu 6 lk, Minka 1 lk, Anne ja Sami.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

 

Eetu Rantanen, Talsoila 6a

Tässä on vinkkejä hävikki ruoan hävittämiseksi. Sinun kannattaisi maista jokaista ruokaa, vaikka tietäisit että et tyykkää siitä, koska se voisi maistua erilaiselta kuin viimeksi ja sinä voisit tykätä siitä. Jos olet allerginen/et saa syödä jotain ruokaa, sano siitä opettajalle. Myös ota piimää, vettä tai maitoa, jos olet laktoositon, sano opettajalle.

Hävikkiviikko 3 – 7.10.2022

HALLITAAN HÄVIKKIÄ – OSALLISTU ARVONTAAN

 

ARVOMME VIIDELLE 10 € LAHJAKORTIN HESBURGERIIN

 

Palvelukeittiöissämme seurataan ruoan menekkiä ja keskitytään tilaamaan aiemman menekin mukaan ruokaa. Ruokailijan vastuulla on syödä kaikki se ruoka, mitä lautaselle on itse otettu tai yhdessä sovitusti toisen annostelemana. Koskaan ei kuitenkaan voida ennakoida ruoan menekkiä täysin oikein ja silloin meille syntyy ruokahävikkiä.

Ruoka on meille kaikille tärkeä, välttämätön ja erittäin arvokas asia. Kun nyt vietämme hävikkiviikkoa, voit osallistua teemaan tarkastelemalla omaa suhtautumistaan ruokaan ja hävikin hallintaan.

Me haluamme Loikussa vähentää ruokahävikkiä kaikella mahdollisella tavalla. Luovutamme syömäkelpoista ruokaa seurakunnalle. Nyt ihan uutena hävikin hallinta asiana, olemme ottaneet käyttöön eri kohteissa tähderuoan myynnin. Ruoan voi helposti maksaa MobilePay-maksuna.

Haastamme jokaisen ruokailijamme mukaan hävikkiviikkoon. Erityisesti haluamme haastaa lapset sekä nuoret mukaan. Kerro meille mitä juuri sinä teit tai oivalsit vähentääksesi hävikkiä? Voit osallistua kilpailuun 11.10.2022 saakka. Vastauksen voi laittaa joko Loimijoen Kuntapalvelut Oy Facebook sivuilla tämän tiedotteen alle tai kotisivuillemme palauteosioon Palaute|Loimijoen Kuntapalvelut Oy (loiku.fi). Voit voittaa lahjakortin Hesburgerille . Palautteen voi toimittaa myös Forssan kaupungintalolle kirjallisena. Kirjaa palautteeseen hävikkiviikko/Jaana Ketonen.

Hävikistä löytyy paljon tietoa havikkiviikko.fi sivustolta.

 

UUDEN KESKUSKEITTIÖMME NIMI ON LOIMU

Forssan lehdessä olleeseen kilpailuumme tuli kaikkiaan 122 nimiehdotusta  67 nimensä jättäneeltä ehdottajalta.  Hallituksemme valitsi ehdotetuista nimistä uudelle keskuskeittiöllemme nimen Loimu.  Nimeä ehdotti kaksi eri henkilöä, joista arvonnassa Samsung Galaxy tabletin voitti Päivi Rämö.

Kaikkien ehdottajien välisen arvonnan voitti Anne Kulmala.

Arvonnan virallisena valvojana toimi Mika Penttilä.

Kuvassa arvonnan voittajat Anne Kulmala vasemmalla ja Päivi Rämö oikealla.

 

Onnea vielä kerran voittajille!

KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS LOIMIJOEN KUNTAPALVELUIDEN TOIMINTAAN

Ateriapalveluissa

Ruoanvalmistus jatkuu keskuskeittiöissä, joissa ruokaa normaalistikin valmistetaan.  Toimitamme ruokaa myös jatkossa kaikkiin niihin kohteisiin, mihin asiakkaamme ruokaa tarvitsevat. Lisäksi autamme kuntia tai hoitolaitoksia, jotka tarvitsevat apuamme poikkeusoloissa.   Ruokalistoihin voi mahdollisesti tulla jotain muutoksia.

Puhtauspalvelut

Puhtauspalveluissa kohteita siivotaan tehostetusti ja kiinnitämme erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi kriittisiin kohteisiin.  Suljettujen kohteiden perussiivouksista sovitaan erikseen asiakkaiden kanssa.  

Talouspalvelut

Ostolaskujen kierrätys ja maksatus tapahtuu etätyönä 23.3.2020 lähtien.   Jos lasku on tullut sähköisesti verkkolaskuna, se siirtyy välittömästi hyväksymiskiertoon.  Saapuneet paperilaskut pyritään jatkossa skannaamaan hyväksymiskiertoon viikoittain.  Tämä saattaa tarkoittaa paperisena saapuvien laskujen maksatuksen hidastumista.  Sähköiset verkkolaskut kiertävät ja maksetaan normaalisti.  Suosittelemme sähköisten verkkolaskujen käyttöönottamista.  Yhteydenotot rondotuki@loiku.fi.

Kirjanpito ja raportointi toimivat normaalisti etätyönä.  Yhteydenotot kirjanpito@loiku.fi.

Myös palkkapalvelut ovat siirtymässä etätöihin 23.3.2020 lähtien.  Populukseen tai muihin sähköisiin esijärjestelmiin syötetyt tiedot välittyvät palkanmaksuun normaalisti, muulla tavoin toimitettu tieto käsitellään etätyön päätyttyä.  Yhteydenotot populustuki@loiku.fi.

OPETUSTOIMI JA KORONAVIRUS – NOUDATA TERVEYSVIRANOMAISEN OHJEISTUSTA

Tiedoksi

Kaikkiin Forssan sivistystoimen yksiköihin toimitetaan tarvittava määrä käsipyyhepaperia. Kangasliinoja tai käsipyyhkeitä ei enää käytetä.

https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/opetustoimi-ja-koronavirus-noudata-terveysviranomaisen-ohjeistusta

https://www.youtube.com/watch?v=isLPN0UdeDM&fbclid=IwAR3by3sgh6TbisoKlYZV7ZIXVh8PLIC-EvOHH1auanA9KGjssTFTjzPZWcs

Terveisin

Jarmo Pynnönen

Sivistysjohtaja

FORSSAN KAUPUNKI

+358 50 5965155

jarmo.pynnonen@forssa.fi

40 VUODEN TAKAA

40 vuoden takaa: FORSSAN LEHTI 30.9.1979

Forssassa uusi keskuskoulukeittiö – Koneilla lisää tehoa

Forssan keskuskoulukeittiö on muuttanut ahtaasta antiikista tehokkaaseen nykyaikaan. Tölön koulun yhteyteen valmistunut uusi keskuskeittiö on huolella suunniteltu ja hyvin toimiva koneiden valtakunta, josta päivittäin lähetetään 3350 ruoka-annosta.

Työntekijöiden olosuhteiden parantumisen ohella uuden keittiön tulo näkyy myös ruuan laadussa. – Einesruokaa oli ennen yhdessä viikossa kolmena päivänä, nykyisin viiden viikon ruokalistaan mahtuu ainoastaan kolme einesruokaa, kertoo johtava emäntä Ella Niemi.

Uuden keskuskeittiön pinta-ala on kokonaisuudessaan 530 neliötä.

 

40 vuoden takaa: FORSSAN LEHTI 4.10.1979

Forssan koulutoimessa esillä kuuma peruna

Forssan koululautakunnalla on käsiteltävänään sananmukaisesti kuuma peruna. Kysymys on toisin sanoen siitä, tarjotaanko Forssan koululaitoksessa perunat kuorimattomina vai kuorittuina. Asia on ollut jo kahdesti esillä koululautakunnassa. Koulujen opettajat ovat sitä mieltä, että perunat pitäisi tarjota oppilaille kuorittuina. Tähän ei taas ole johtavan emännän Ella Niemen mukaan nykyisessä työvoimatilanteessa mahdollisuuksia. Viime kevääseen saakka lapset saivat Forssan kouluissa perunat valmiiksi kuorittuina. Tölön koulun keskuskeittiön valmistuminen muutti sitten tilanteen. Perunat tarjotaan kouluaterioilla nyt kuorimattomina.

LAUTASHÄVIKKIIN VOIMME JOKAINEN VAIKUTTAA!

Lautashävikkiin voimme jokainen vaikuttaa!

Forssan koulut ja päiväkodit sekä Aktiivi osallistuivat hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä.

Teemaviikko järjestettiin viikolla 37.

On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa https://havikkiviikko.fi/. Lautashävikkiä syntyi Forssan peruskouluissa yhteensä 18 kg/päivä, joka euroiksi muutettuna on 90 €. Ruoan kilohinnaksi arvioimme 5 €/ kilo, joka sisältää raaka-aineet sekä ruoan tekemiseen sisältyvät kustannukset.

Teimme asiakkaittemme tietämättä mittausta myös viikolla 38 ja oli ilahduttavaa huomata, että mittaustulokset olivat aivan samaa luokkaa, kuin hävikkiviikolla, jolloin mittaamisesta tiedettiin. Tarkemmat tiedot tullaan jakamaan kohteisiin kaikille osallistujille yhteisesti. Kiitoksena hävikkiviikkoon osallistumisesta tarjoamme 22.10.2019 lounaan jälkiruokana mehua ja ANTIN KONDITORIAN valmistamia hillomunkkeja.

Teimme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen https://www.martat.fi/marttayhdistykset/forssan-martat/, Etelä-Hämeen Marttojen https://www.martat.fi/etela-hame/  ja LHJ:n https://www.lhj.fi/ kanssa.

Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!

 

LOIMIJOEN KUNTAPALVELUT OY:N ATERIAPALVELUT OSALLISTUU HÄVIKKIVIIKKOON PUNNITSEMALLA LAUTASHÄVIKKIÄ

Loimijoen Kuntapalveluiden ateriapalvelut osallistuu hävikkiviikkoon punnitsemalla syntynyttä lautashävikkiä.

Teemaviikko järjestetään viikolla 37.

Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. On arvioitu, että valtakunnallisesti koulujen ruokahävikistä koituvat kustannukset olisivat päivittäin noin 130 000 euroa ja vuositasolla noin 25 miljoonaa euroa. (https://havikkiviikko.fi/)

Teemaviikon toteutus

Ateriapalvelut tulee hävikkiviikon aikana punnitsemaan joka päivä lounaalla syntyneen lautasjätteen määrän (ruoka jotka asiakkaat ovat ottaneet lautaselle ja jättäneet syömättä).

Päivittäinen tulos tullaan kertomaan koko toimipisteen yhteismääränä sekä asiakasta kohden muodostuneena lautasjätteen määränä.

Teemme yhteistyötä teemaviikon aikana Forssan Marttojen, Etelä-Hämeen Marttojen ja LHJ:n kanssa.

Ennalta sovituista kohteista löytyy  LHJ:n lajittelulaatikosto ja sekä Marttojen toteuttamia hävikkiin liittyviä toimintapisteitä.

Muistathan, että otat lautaselle vain sen verran kuin jaksat syödä. Lisää saa aina hakea!

Loimijoen Kuntapalvelut Oy
Turuntie 18, PL 62
30101 Forssa
Puhelin vaihde (03) 4141 5890